Original illustrationerna från Rådhuskalendern visas på länsmuseet i Örebro. Foto: Malin Holmberg/Sveriges Radio Örebro.

Illustrationerna från Rådhuskalendern visas på länsmuseet

"Bilderna hänger i rätt höjd för barnen"
1:34 min

Original illustrationerna av 2013 års Rådhuskalender visas nu på länsmuseet i Örebro. För andra året i rad är det barnboks illustratörer som gjort bilderna till kalenderns 24 luckor. Temat var "tänk om", och under fredagskvällen var det vernissage.

Både barn och vuxna dök upp på fredagskvällen när det var förhandsvisning på utställningen. Bilderna har hängts lagom högt så att barnen ska kunna ta del av bilderna på Halvan, Sune, Prinsessan och alla de andra 21 barnbokskaraktärerna.

Richard Kennett intiativtagare till kalendern som nu visats på Rådhuset i sju år var nöjd med utställningen som i år hängts på länsmuseet.

– De bygger visst om på konsthallen och därför är vi här i år, men den här lokalen är ju helt perfekt till det här, säger han.

Barnboksillustrarörer lär det inte bli på kalendern nästa år.

– Det finns planer på en åttonde kalender men det måste förankras innan jag kan berätta mer, säger Richard Kennett. Något avtal med Örebro kommun är inte heller klart. Det som skrevs sist, för tre år sen, har gått ut.

– Men jag har indikationer på att Örebro kommun vill att vi ska fortsätta med kalendern så jag räknar med att det blir minst ett år till, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".