1 av 2
Foto: Gabriel Stenström/Sveriges Radio Örebro
2 av 2
Foto: Gabriel Stenström/Sveriges Radio Örebro

Örebro växer allt fortare

1:34 min

Nu ökar takten på Örebros utbyggnad. I fjol beviljades över 300 fler bygglov än året före det.

Ett av de företag som just nu bygger i Örebro är Kärnhem. Företagets VD Johan Karlsson säger att företaget investerar i städer som har en bra befolkningstillväxt och där kommunen har bra framförhållning på var det kan byggas bostäder.

– Det har Örebro. Det är därför vi tycker det är en bra ort att investera i, säger Johan Karlsson.

I de södra delarna av Örebro reser sig nu blå byggbaracker utanför Brunnsparken. Här har Kärnhem nyss börjat bygga 30 bostadsrätter.

Det byggs just nu på många håll runt om i stan. I fjol beviljade kommunen över 900 bygglov, och det är över 300 fler än året innan. De allra flesta av byggloven gäller lägenheter.

Hur snabbt de är färdiga beror nu på de som fått byggloven, men Kärnhems 30 bostadsrätter vid Brunnsparken ska vara klara för inflyttning före årsskiftet. VD Johan Karlsson räknar med att fortsätta investera i Örebro. Redan klart är att 75 lägenheter ska byggas på Rynningeåsen och vara klara i slutet av nästa år.

Gabriel Stenström
gabriel.stenstrom@sverigesradio.se
019/19 20 35

Beviljade bygglov i Örebro

2012:

Lägenheter: 552
Villor: 60
Totalt: 612

2013:
Lägenheter 836 (+ 284)
Villor: 95 (+35)
Totalt: 931 (+319)

Källa: Örebro kommun

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista