Gängkriminalitet bakom upploppet vid Tegelbruket

1:20 min

Det finns kopplingar mellan Örebros gängkriminaliteten och det bråk som polisen rubricerar som våldsamt upplopp i torsdags vid Tegelbruket i Örebro, enligt Ted Esplund tillförordnad områdeschef för polisen i Örebro.

Ted Esplund på polisen förklarar att man har bra koll på vilka de här unga individerna är, och berättar att det är en handfull personer, många redan med brott i registret.

Inga ungdomar ska vara oroliga, försäkrar polisen. För många är torsdagens händels okänd, då en polisman blev nerslagen av några ungdomar förklarar Ted Esplund.

– Det är tusen personer som kommer och går till Tegelbrukets ala aktivitetet, långt i från alla visste ens om att det varit oroligheter där i torsdags, säger Ted Esplund.

Polisen tycker att det är olyckligt att de här personerna som ställer till bråk vistas i lokalerna, och kommer därför ha poliser i verksamheten en tid.

– Det är ju svansen till den tyngre kriminaliteten som finns där och det är ju viktigt att vi försöker hålla dom borta från tyngre brottslighet och får in dom på en annan bana, förklarar Ted Esplund på Örebropolisen.