Emil Kåberg, Örebro Hockey. Arkivbild. Foto:Valdemar Andersson/SR Örebro.

Tung förlust för ÖHK

2:49 min

Modo bröt trenden med bortasegrar mellan lagen, besegrade Örebro på hemmais med 4-1 - och tog tre hyperviktiga poäng i SHL.

Radiosportens Christer Jonasson valde lagens lirare:
Modo: Per-Åge Skröder
Örebro: Marko Anttila

Modo och Örebro har mötts tre gånger tidigare den här säsongen och i alla matcherna har bortalaget vunnit - Örebro senast i Örnsköldsvik i slutet av november med 2-1.

Onsdagsmatchen var hyperviktig för båda lagen - tabellelvan Örebro behövde en seger för att förbättra sina möjligheter, nian Modo riskerade att på allvar dras in i striden kring kvalstrecket.

– En klassisk sexpoängsmatch. Det syntes på isen, säger Modos Niklas Nordgren.

Första perioden blev en av de tråkigaste och mest händelsefattiga i Övik den här säsongen, men det kom att hända mer i mittperioden.

Modo var riktigt under isen, medan Örebro bara blev bättre och bättre - och tog också ledningen i mitten av perioden sedan Marko Anttila fått tom kasse.

Örebro ledde skottstatistiken med 11-3 när Modo överraskande kvitterade, Per-Åge Skröder efter en två mot en-situation.

Modo kom sedan ut mycket bättre i tredje perioden och tog en tidig 2-1-ledning när Niklas Nordgren i sin tolfte match gjorde sitt första mål.

Edwin Hedberg avgjorde sedan i praktiken matchen med sex minuter kvar när han satte 3-1 i friläge efter en suverän passning från Skröder.

Örebro har en tuff situation under kvalstrecket men är inte uträknat. Laget har blivit betydligt bättre under Kent Johansson.

– Vi spelade lite med huvudet under armen. Gick bort oss flera gånger. Det är återkommande problem vi har haft att vi inte undviker misstag när vi har knappa ledningar, säger Örebros tränare Kenta Johansson.

Modo-Örebro 4-1

(0-0, 1-1, 3-0)

Andra perioden: 0-1 (10.27) Marko Anttila (Kalle Olsson), 1-1 (16.31) Per-Åge Skröder (Dave Spina, Oscar Hedman).

Tredje perioden: 2-1 (2.35) Niklas Nordgren (Mattias Ritola), 3-1 (14.03) Edwin Hedberg (Per-Åge Skröder, Kyle Cuminsky), 4-1 (18.07) Simon Önerud (Richie Regehr).

Skott: 23-25 (5-6, 6-12, 12-7).

Utv, Modo: 2x2. Örebro: 2x2, 1x10.

Domare: Patrik Sjöberg, Sundsvall, och Sören Persson, Åstorp.

Publik: 4 951.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista