Bankomat i Örebro. Foto: Anna Nyström/Sveriges Radio.

Fler bankomater i Örebro har manipulerats

"Metoden som sådan är relativt vanlig"
1:09 min

Återigen har flera bankomater och uttagsautomater i centrala Örebro manipulerats. Det var på lördagskvällen som polisen fick in flera anmälningar, där minst fem uttagsautomater manipulerats. Senast det hände var i torsdagskväll.

Någon eller några har monterat fast utrustning på bankomaterna som samlar upp pengar. Den som försöket ta ut pengar får inte ut några, istället fastnar pengarna i utrustningen som någon sedan går dit och tömmer.

Den här gången handlar det om automaterna på Järntorgsgatan, Drottninggatan, Stortorget, Våghustorget och på Olaigatan. Polisen har hittat utrustning på samtliga automater.

Även på söndagen kom det in samtal till polisen om att en person som försökt ta ut pengar i Laxå inte fått ut dem från en bankomat.

– I sådana här fall ska man snabbt ringa polisen, det ska anmälas, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Tidigt under söndagskvällen hade man ännu inte identifierat någon misstänkt gärningsman. Enligt Jan Materne undersöker polisen den utrustning man hittat noggrannt.

Har du drabbats av fifflet? Hör av dig till P4 Örebro. 019-192032

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".