En stor polisinsats jagade gärningsmannen i trakterna av Gyttorp. Foto: Karwan Tahir Sveriges Radio.

Misstänkt mord i Skåne kan ha kopplingar till skjutning i Gyttorp

En man i 40-års åldern hittades död i skånska Påarp på lördagseftermiddagen. Polisen misstänker att det handlar om mord och att det kan ha kopplingar till mordförsöket i Gyttorp nyligen.

Den person, en 22-åring, som sitter häktad misstänkt för mordförsöket i Gyttorp utanför Nora i förra veckan är skriven i Påarp, dessutom ska den man som han delade bostad med vara saknad sedan en tid tillbaka.

Om det är den mannen som nu hittats mördad är ännu oklart.

– Jag vill inte gå in i detalj, men omständigheterna är som så att mannen omöjligt själv kan ha placerat sig på platsen. Vi har hittat honom på ett icke normalt sätt, säger beredskapskommissarie Bertil Isberg Jönsson, polisen i Skåne.

Mannen har troligen varit efterlyst som försvunnen och det ska enligt polisen finnas kopplingar till en utredning avseende grovt brott i Mellansverige.

– Det handlar om ett mordförsök. Jag kan just nu inte säga mer, men vi förmodar att den kroppen som vi har anträffat kan vara den mannen som varit efterlyst, säger Isberg Jönsson.

Eventuellt kommer länskriminalen i Skåne att hålla en presskonferens senare under söndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista