Skolmat. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett samarbete mellan mat och pedagogik under nordiska veckor

"Vi vill ha en integrering av maten i pedagogiken"
7:15 min

På Lekebergsskolan i Fjugesta är man nu inne på sin andra nordiska vecka och Norge står i fokus. Lekebergs kommuns kostchef Fredrik Kämpenberg är en av de drivande krafterna bakom projektet.

– Vi ville hitta på nåt nytt och bestämde oss för nordiska matveckor, säger Fredrik Kämpenberg. Dessutom föll det sig så bra i och med att eleverna just nu lär sig om de nordiska länderna under lektionerna också.

Även eleverna och rektor Elisabeth Berg verkar positiva till projektet.

– Det är inspirerande och jätteroligt att få prova på nya maträtter, säger Elisabeth. Det är kul med sådana här temaveckor.

Tanken är att projektet även kommer att växa i och med att Norden är avklarad. Steg två blir Europa.

– Ja, det blir nog Frankrike, säger Fredrik. Till en början i alla fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".