Örebro Tingsrätt. Foto: Karwan Tahir/Sveriges Radio.

Misstänkt för våldtäkt i Kumla spårlöst borta

1:48 min

I dag ställs tre män inför rätta, misstänkt för att ha våldtagit en 14-årig flicka i Kumla i höstas. Åklagare Anna Karlsson tror att en fjärde man också var med och våldtog flickan, men honom har polisen inte kunnat hitta.

Det var en söndag i november som den 14-åriga flickan träffade några killar i 20-årsåldern ute på stan i Kumla. Hon var bekant med en av killarna och följde med dem till en lägenhet där en av dem bor.

Under natten till måndag hade sedan fyra män sex med flickan, enligt åklagaren. Men bara tre av dem, alla bosatta i Kumla, har alltså åtalats för brottet grov våldtäkt mot barn.

Dessutom fanns ytterligare två män i lägenheten, berättar åklagare Anna Karlsson.

Den viktigaste bevisningen mot de åtalade männen är flickans egen berättelse. Enligt åklagaren får den också delvis stöd av vad männen berättat i polisförhören.

Men två av männen nekar till vad de anklagas för. En erkänner att han haft sex med flickan, men säger att han trodde hon fyllt 15.

Det lägsta straffet som männen kan få om de fälls är fyra års fängelse. Åklagaren tycker att alla tre männen ska ha samma straff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista