Örebro Tingsrätt. Foto: Karwan Tahir/Sveriges Radio.

"Flickan i Kumla bjöds på alkohol före gruppvåldtäkten"

1:18 min

Den 14-åriga flicka som enligt åklagaren våldtogs i en lägenhet i Kumla i höstas bjöds på både alkohol och hasch innan hon utnyttjades av fyra män.

Det sa flickans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz när rättegången om händelsen inleddes i dag.

– Man har försatt henne i en berusningssituation och sedan fysiskt och sexuellt gett sig på henne, säger Elisabeth Massi Fritz.

När rättegången inleddes krävde flickans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz att männen ska betala över 100 000 kronor var i skadestånd till flickan för kränkningen och för det omfattande psykiska lidande som den lett till.

– Hon har förstås drabbats hårt av den här händelsen, fortsätter Elisabeth Massi Fritz.

Som vi rapporterade i morse är det bara tre av de fyra misstänkta männen som polisen lyckats identifera, och som nu ställs inför rätta.

Rättegången är nästan helt stängd för allmänheten, på grund av flickans låga ålder. Men under den öppna delen i morse sa två av männen via sina advokater att de funnits i lägenheten.

En av dem säger också att han hade sex med flickan, men att han trodde hon hade fyllt 15. Varför han trodde det vill hans försvarsadvokat Christer Jonsson inte utveckla.

– Det kan jag inte gå in på i media, säger Christer Jonsson, som är försvarsadvokat för en av de tre män som åtalas för att ha våldtagit den 14-åriga flickan.

Gabriel Stenström
gabriel.stenstrom@sverigesradio.se
019/19 20 35

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista