1 av 2
Botvid Aquilon. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.
2 av 2
Claudia Gebauer. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.

Trafikanter tycker till om planerna för Resecentrum i Örebro

4:46 min

Resecentrum i Örebro ska byggas om. Två förslag finns och allmänheten kan nu lämna in sina synpunkter. Även Östra Bangatan, Wasatorget och Södra station finns med i ombyggnadsplanerna.

Samtidigt varslar SJ 400 anställda och lägger ner resebutiken i Örebro och på 16 andra ställen i landet, bland annat Hallsberg.

Vi hörde oss för med resenärerna och andra som fanns på plats vid Resecentrum under tisdagen. Vad tycker de om förslagen?

Bättre med rak tunnel
Claudia Gebauer får se bilder på hur det är tänkt att bli.

– Jag tror det blir bättre med en rak tunnel, för man cyklar mycket där och då kan det bli färre antal olyckor, tror hon när hon ser det ena förslaget.

Enligt det andra förslaget ska ett stort höghusbyggas med plats för både kontor och hotell.

– Jag vet inte om vi behöver det. Det blir alldeles för mycket byggnader. Jag tror vi har tillräckligt med hotell och kontor.

Resebutiken läggs ner
Att Resebutiken läggs ner den 31 mars tycker hon är synd. Hon får medhåll av flera andra personer, som menar att alla inte kan hantera internet och köpa sin biljett på det viset.

Georg Gelo är taxichaufför. Han tycker att det behövs en ombyggnad av Resecentrum i Örebro.

– Vi som kör taxi tycker att det är nödvändigt. Det är för många bilar här, och ibland kommer privata och parkerar sina bilar här, och så kommer bussar. Vissa tider är det kaos här, säger han.

Viktigast med trivseln
Botvid Aquilon tycker att det viktigaste med ombyggnaden är att det blir bra för gående.

– Det ska vara ett ställe där man kan mötas och inte bara anpassat efter trafiken. Man ska kunna trivas. Det behöver vi i vårt stressade samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista