1 av 4
Mirjam Andersson avtackas på Örebro Slott. Foto: Anna Nyström/ Sveriges Radio.
2 av 4
Landshövding Rosemarie Frebran avtackar Mirjam Andersson. Foto: Anna Nyström / Sveriges Radio.
3 av 4
Förre landshövding Sören Gunnarsson avtackar Mirjam Andersson, husfru på Örebro slott. Foto: Anna Nyström/ Sveriges Radio.
4 av 4
Förre landshövdingen Sigvard Marjasin tar för sig av tårtan vid avtackningen. Foto: Anna Nyström/ Sveriges Radio

Mirjam slutar som husfru på Örebro Slott- fyra landshövdingar senare

12 min

Idag går husfrun på Örebro Slott, Mirjam Andersson i pension. Fyra landshövdingar har hon avverkat och idag är det mingelfest på Örebro slott.

 I över tjugo år har hon handlat och lagat mat, bäddat sängar till prinsar och prinsessor och sett till att Örebroare som besöker adventsfikat på slottet får en lussekatt och en pepparkaka att bita i.

– Jag trodde det skulle bli en blygsam tillställning, mest ett enkelt kafferep säger Mirjam Andersson där hon står mitt i alla hyllningar på slottet.

Bland de som uppvaktade Mirjam idag fanns försås alla de landshövdingar som hon tidigare arbetat för - eller tillsammans med. Gerd Engman, Sigvard Marjasin och Sören Gunnarsson. Alla pratar de om en god och varmhjärtad kvinna som alltid har haft full koll på vad som behövs vid bjudningar på Örebro Slott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista