Korridor i Kumlaanstalten. Foto: Andreas Ericson/Sveriges Radio

Vårdare överfölls inne på Kumlaanstalten

3:26 min

En vårdare blev attackerad av en fånge inne på Kumlaanstalten i onsdags. Det var vid fyratiden på eftermidagen som överfallet skedde i ett uppehållsrum inne på anstalten.

Enligt anstaltschef Kenneth Gustafsson fick vårdaren flera slag i huvudet och i ansiktet. Hon for efter det in i väggen av slagen och slog i huvudet.

– Hon hann inte reagera på det oprovocerade överfallet och chockades, säger Kenneth Gustafsson, men hon fick inte några allvarliga fysiska skador.

Efter attacken sprang fången till köket på avdelningen och beväpnade sig med delar av en kniv, berättar Kenneth Gustafsson. Fången kunde dock gripas och tas omhand av personal inne på anstalten efter att de sprayat med pepparspray.

Polisen har gjort an anmälan efter händelsen, som i nuläget rubriceras som misshandel. Man har även varit på anstalten och gjort en brottsplatsundersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista