LIF-Caperiotumba i Nya Idrottshuset. Foto: Lasse Hellstrandh, SR Örebro
Handboll

Brandlarm och revansch för LIF Lindesberg mot Caperiotumba i Nya Idrottshuset

Oskar Erixon, sjumålsskytt i LIF Lindesberg
2:54 min

Med siffrorna 30-27 vann LIF Lindesbergs allsvenska handbollsherrar över Caperiotumba på tisdagskvällen. Därmed fick man revansch för den lite överraskande förlusten på bortaplan i höstas.  

Lindekillarna var i ledning genom hela matchen och gick till halvtidsvila med tremålsledning, 17-14. Andra halvlek inleddes med fyra raka lindemål och matchen verkade tidigt avgjord Gästerna bytte då in förre elitseriemålvakten Mikael Åström som blev som ett spöke för LIF-spelarna som tappade 22-15 till 24-22 men närmre än så kom inte gästerna. Fyra raka kontringsmål avgjorde sedan matchen, två av Oskar Erixon, men det vackraste, 26-22, i ett samarbete mellan Ricky Nordahl och Fatlum Ahmeti, som dessutom utsågs till matchens lirare.

Matchen fick en något dramatisk avslutning då brandlarm utlöstes p.g.a. av en överhettat bastu i ÖKK:s lokaler, just efter att matchpremieringsceremonierna avslutats. Utrymning gick mycket lugn tillväga. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".