Pedagoger på Snyggatorpsskolan i Klippan har reagerat på de diskussioner som eleverna på skolan har och informerar nu föräldrarna.

Våld, blod och sex i TV-spel upprör vuxna

"18-årsgränsen är till för att följas"
21 min

Det är inte bara filmer utan även TV-spel som har olika åldersgränser. Experter menar att dessa ska följas men trots det finns det föräldrar som "köper ut" spel till sina barn. Något som många upprörs över.

TV-spelet Grand Theft Auto 5 är det spelet som satt hjulet i snurr och fått föräldrar och pedagoger att reagera i Småland, och via sociala medier har detta nu spridit sig över hela landet.

"Spelets åldersgräns är 18 och jag skulle aldrig sälja det till någon som är yngre. Dock kan jag ju inte neka någon om föräldrarna ger tillåtelse."

Men många föräldrar förstår, eller vet inte vad spelet egentligen handlar om.

– Jag rekommenderar alla föräldrar att gå ut på internet och söka upp spelen och titta på sekvenser från dessa för att lära sig själva vad det handlar om, säger mamma Anna Ström.

Dock är det svårt att stå på sig som förälder och sätta gränser, både hemma och på övriga ställen, som till exempel hos kompisarna.

– Det är ett problem eftersom föräldrar känner ett stort grupptryck, förklarar Anna . Andra kompisar spelar det ju och då är det kanske lätt att bara följa med i strömmen.

– Men stå på dig, fortsätter Anna. Vi har till och med hört av oss till vår sons kompisars föräldrar och sagt att han inte får spela det här spelet när han besöker dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".