1 av 2
Stefan Pettersson, VD Taxikurir. Foto: Gabriel Stenström/Sveriges Radio Örebro
2 av 2
Markus Persson, ordförande Örebro läns taxi. Foto: Gabriel Stenström/Sveriges Radio Örebro

Taxichaufförerna får välja drivmedel själva

4:36 min

Den nya upphandlingen gör Taxikurir till Örebros största aktör på färdtjänsttransporter med personbil. Stefan Pettersson som är regionchef för Taxikurir i Mälardalen säger att åkarna nu får välja vilket drivmedel de ska ha i bilarna

Hos konkurrenten Örebro läns taxi går många bilar i dag på biogas. Men när landstingets nya upphandling nu gör att företaget förlorar många av sina färdtjänstuppdrag, så räknar ordförande Markus Persson med att det kommer bli färre biogasbilar.

I förmiddags träffade Markus Persson kommunalrådet i Örebro, socialdemokraten Björn Sundin som vill att taxibranchen fortsätter satsa på biogas. Örebro kommun utreder just nu om det går att favorisera biogasdrivna taxibilar vid resecentrum och på mötet i dag lovade Björn Sundin Örebro läns taxi att det i år ska bli lättare att tanka biogas i Örebro

Efter mötet säger Markus Persson på Örebro läns taxi att kommunens satsning på biogas kan göra att fler taxichaufförer väljer att behålla det drivmedlet.

Gabriel Stenström
gabriel.stenstrom@sverigesradio.se
019/19 20 35

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista