Mirja Sällinen från Örebro. Foto: Emilie Pless P4 Örebro.

Snö ställer till det för Mirja Sällinen i Örebro

Nu när det är vinter och snö har människor som använder rullstolar eller rullatorer svårt att parkera sina bilar då det inte snöröjs ordentligt på p-platser för rörelsehindrade.

– Här utanför Försäkringskassan kommer det många med rullator eller rullstol och här är det inte alls skottat, säger Mirja Sällinen.

– Här skulle det behövas skottas ordentligt så man kommer till ingången överhuvudtaget, säger hon.

Tror du att du skulle kunna ta dig in på Försäkringskassan när det är så här mycket snö?

– Det tror jag inte, det skulle i alla fall vara väldigt jobbigt. Jag kanske skulle behöva ha någon med mig som hjälper till, men oftast åker jag ensam i bilen.

Mirja Sällinen säger att det är dåligt plogat på många platser i innerstan och att hon ibland får åka hem igen då det är omöjligt för henne att ta sig från parkeringsplatsen till entrén.

Hon har ringt till kommunen vid flera tillfällen och påpekat att det behövs snöröjas på vissa ställen.

Men den informationen har inte nått tekniska förvaltningen.

– Nej jag har inte fått några signaler om det här tidigare som jag kommer ihåg eller känner igen. säger verksamhetschefen Tommy Karlqvist.

Kommer ni att ta med er Mirjas synpunkter om snöröjningen?

– Ja absolut, det gör vi. Givetvis prioriterar vi p-platser för rörelsehindrade när vi röjer på stan, men under pågående snöfall så kommer det inte att kunna vara perfekt överallt, säger Tommy Karlqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".