1 av 2
Ann-Louise Hanson. Foto: Roger Vikström/TT.
2 av 2
Ann-Louise Hanson på 60-talet. Foto: Svenska Dagbladet/TT
Melodifestival special

Ann-Louise Hanson - har rekordet i antal bidrag

6:57 min

Ann-Louise Hanson är den artist som deltagit flest gånger i Melodifestivalen. Hela 13 gånger, sex av dem på 60-talet. På den tiden hade artisterna stöd av riktig orkester.

P4 Örebros egen schlagerexpert Thomas Johansson har sin egen lilla serie om Melodifestivalens historia här i P4 Örebro. Han pratar med representanter från varje årtionde från begynnelsen på 1950-talet till nutid.

Ann-Louise Hanson medverkade sex gånger på 1960-talet. Hon har dessutom rekord i antal bidrag i den svenska festivalens historia - hela 13 gånger var hon med och tävlade. Som bäst kom hon på fjärde plats. 

På 1960-talet ackompanjerades artisterna av riktig orkester:

– Det var så fantastiskt, det var stororkester med dirigent och en livekänsla som inte riktigt finns i dag, där alla står och ...jag höll på säga ibland mimar - har man ju hört. Men om det stämmer vet jag inte riktigt. Sånt fanns inte på den tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista