Tezzla Flormo under stipendieutdelingen med Hjalmar i näven. Foto Sofia Broomé/Sveriges Radio.

Tezzla Flormo årets Hjalmar Bergmanstipendiat

1:11 min

Tezzla Flormo fick ta emot  årets Hjalmar Bergmanstipendium på Grands veranda i Örebro. Stipendiet är på 15 000 kronor och den tunga bronsstatyetten är en byst som föreställer Hjalmar. Revymannen Peter Flack räckte över statyetten och en blomsterkvast och läste upp juryns motivering.  

”Tezzla Flormo är Örebrotjejen som aldrig gett upp sin dröm. Nu har hon kämpat sig till en av dom största rollerna i succémusikalen Priscilla öknens drottning på Göta Lejon i Stockholm. Passion, glädje talang och en vilja att ständigt utveckas, det är några av egenskaperna som gjort Tezza Flormo till 2014 års revypristagare.

Stipendiet delas ut för 24:e gången i år och stipendiaten som bor i Örebro med sin sambo och dotter pendlar till Stockholm där hon på torsdag har premiär som ordinarie i musikalen Priscilla. Hon kommer att spela under hela hela våren.

-Men jag skulle verkligen inte ha någonting emot att få spela revy i Örebro mot Hjalmar, säger Tezzla Flormo och sneglar mot Peter Flack.

­- Det var många kandidater i år och vi i juryn hade svårt att välja med det som gjorde att vi valde Tezzla är hennes envishet. Hon har kämpat länge och ger inte upp i första tagen, säger Peter Flack.

Nästa års stipendiat blir den 25:e i ordningen och det firas med att den fem män starka juryn förstärks med en kvinna, nämligen Amanda Flack, dotter till Peter Flack.

-Jag kommer att kunna föreslå folk i min egen ålder eftersom jag själv är skådespelare här i Örebro, säger Amanda Flack.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista