Foto: Robert Granström/TT.
Skellefteå-Örebro 4-2

Örebro tappade ledningen mot Skellefteå

Örebros tränare Kent Johansson: "Tuff utvisning"
1:55 min

Ta ingen utvisning mot Skellefteå. Då blir det mål i baken. Det fick Örebro erfara när serieledaren var i brygga men vände och vann med 4-2.

Radiosportens David Zimmer tar ut lagens lirare:
Skellefteå: Oscar Möller
Örebro: Tomas Skogs

Det var utvisningarna som avgjorde. Örebro började matchen klart bäst och ledde med 2-1 när Marko Anttila ådrog sig Örebros första utvisning efter 13.39 i slutperioden.

Då kvitterade Skellefteås Oscar Möller direkt. Han blev för övrigt tremålsskytt efter sitt 4-2-mål i öppen kasse på slutet.

Annars såg det länge ut som om Örebros målvaktsdebutant Johannes Jönsson skulle bli kvällens stora hjälte. När Henrik Lundberg är skadad och Tim Sandberg behövde vila fick 24-åringen för första gången stå i mål i SHL.

Han spelade strålande och trots att Skellefteås grepp hårdnade allt eftersom kom inte hemmamlagets 3-2-mål förrän efter 18.55 i den tredje perioden. I powerplay än en gång. Om inget annat fungerar är Skellefteå fortfarande ruskigt bra i den spelformen.

Matchen började lamt men i den andra perioden började det smälla, som när Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson tog lagen i egna händer och överföll Örebros Tim Wallace.

Ericsson ogillade en tackling på Skellefteåbacken Erik Andersson, som fick hjälpas av isen. Någon utvisning för Wallace blev det inte, men väl för Jimmie Ericsson, som gjorde sin 500:e match för Skellefteå.

– Jag är enormt nöjd och det är riktigt skönt att vi kan vända på matchen - även om det satt långt inne, sa jubilaren som är ende SHL-spelare som ska spela OS med Tre kronor.

Matchfakta Saik-Örebro

4-2 (0-1, 1-1, 3-0)

Första perioden: 0-1 (15.53) Anders Eriksson (Kalle Olsson).

Andra perioden: 1-1 (1.16) Oscar Möller (Joakim Lindström), 1-2 (4.23) Marko Anttila (Tim Wallace, Tomas Skogs).

Tredje perioden: 2-2 (13.53) Oscar Möller (Joakim Lindström, Jimmie Ericsson) spel fem mot fyra, 3-2 (18.55) Viktor Arvidsson (Erik Forssell, Melker Karlsson) spel fem mot fyra, 4-2 (19.42) Oscar Möller (George Holloway).

Skott: 38-23 (10-11, 11-7, 17-5).

Utv, Skellefteå AIK: 4x2
Örebro: 4x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad, och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 5 168.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".