Kristian Antegård och Malin Nilsson på Campusmässan i Örebro. Foto: Maria Elisson/Sveriges Radio.

Få studenter matchar företagens profil på Campusmässan

1:39 min

Av företagen som finns med på dagens Campusmässa på Örebro universitet är en majoritet  inriktade på teknik.

– Det finns många teknikföretag här i närområdet, i Karlskoga och Västerås. Det är en väldigt stor marknad för just ingenjörer, säger Kristian Antegård, student och en av arrangörerna bakom Campusmässan.

Årets Campusmässa samlade 105 utställare på Örebro universitet, en blandning av företag, kommuner och organisationer, som alla vill  knyta kontakter med studenter som kan bli framtidens anställda.

En majoritet av företagen på mässan arbetar med teknik och många är IT-konsulter. Den mixen stämmer inte med profilen på Örebro universitet. Där finns drygt 700 studenter på de tekniska programmen, av sammanlagt 17 000 studenter.

IT-konsulten Camilla Wallin är ändå optimistisk:

– De vi träffat hittills är toppen. Vi har fått massor av intressanta cv:n. Vi rekryterar hela tiden. För tillfället har vi två studenter som gör sina examensarbeten hos oss, säger hon.

Just examensarbeten är ett bra sätt att komma in på företag, enligt Camilla Wallin:

– Det är en stor fördel, både för oss och för studenten, säger hon.

Heba Al-Hussein, som går andra året på byggingenjörsutbildningen, har ett mål med sitt besök på Campusmässan:

– Det är en möjlighet till kontakter som kan vara bra att ha när jag ska göra mitt examensarbete. Det är framför allt därför jag är här, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista