Transportstyrelsen lägger ut it-drift

Transportstyrelsens it-drift som i dag sköts av Trafikverkets it-enhet i Örebro ska i framtiden upphandlas. Beslutet får konsekvenser för 90 medarbetare i Örebro. 

Transportstyrelsens har sedan starten för drygt fyra år sedan låtit Trafikverket hantera it-driften genom en myndighetssamverkan. Men nu har Transportstyrelsen beslutat att inte förnya avtalet som löper ut vid årsskiftet 2015-2016.

Enheten som sköter it-driften åt Transportstyrelsen finns i Örebro och har 90 medarbetare, 55 anställda och 35 konsulter. Vad som nu händer med de anställda är inte klart.

– Visst finns det en oro bland dem som arbetar här. Vi vet inte riktigt vad det innebär ännu men det är tekniskt komplicerat att lägga över driften till någon annan. Det finns tekniska beroenden, processer och kompetensfrågor som vi ska gå igenom med Transportstyrelsen nu under våren, säger säger Dan Andersson som är enhetschef för Transportsstyrelsens leveransenhet på Trafikverket till Computer Sweden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista