Hotel Grand Angora, tidigare Hotel Plaza. Foto: P4 Örebro

Anhållen tidigare dömd för människorov

På onsdag hålls häktningsförhandlingar mot de tre män som greps i söndags och i måndags misstänkta för bland annat mordförsök och människorov mot en Norabo i slutet av januari.

Alla tre männen har tidigare dömts i domstol.

Den äldste av dem är en 30-åring. Han finns med under 14 avsnitt i belastningsregistret. Bland annat dömdes han för drygt 10 år sedan till tre års fängelse för människorov, olaga frihetsberövande, rån, utpressning och vapenbrott.

23-åringen finns med under sex avsnitt i belastningsregistret. Han har bland annat dömts för narkotikabrott, misshandel och brott mot knivlagen.

20-åringen är även han dömd för misshandel och narkotikabrott och finns med under tre avsnitt i belastningsregistret.

I söndags häktades en man i 20-årsåldern misstänkt för medhjälp till mordförsök och medhjälp till människorov. Han är tidigare ostraffad.

I samband med gripandena gjorde polisen ett tillslag mot Hotel Grand Angora, tidigare Hotel Plaza.

Enligt polisen har en av de gripna kopplingar till hotellet som blev aktuellt då flera medlemmar i ett av de gäng som var inblandade i gatubråk i Örebro haft sitt tillhåll där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista