Joakim Hultin och Thony Lundberg slipar på tekniska förbättringar. Foto. Anna Nyström/Sveriges Radio.

Smidig övergång till Länstrafikens nya busslinjenät i Örebro

1:31 min

Omläggningen av busslinjenätet i Örebro har gått smidigare än väntat. Det konstaterar Länstrafikens områdeschef Thony Lundberg efter drygt en vecka med det nya systemet.

Precis som väntat blev det indragningen av hållplatsen Universitetssjukhusets huvudentré som resenärerna reagerade mest på när linjenätet lades om förra söndagen.

Ändå är det faktiskt fler bussar som fortfarande går till sjukhuset än vad Länstrafiken lyckats informera om, enligt områdeschef Thony Lundberg.

Förbättringar på väg
Reseplaneraren, som man når via internet, visar nämligen inte alla busslinjer som trafikerar USÖ i dagsläget. Så det är något Länstrafiken nu försöker förbättra, berättar han.

– Mycket handlar om tekniken, att försöka få Reseplaneraren att visa hela utbudet som går till USÖ, och inte bara den busslinje man först söker på, förklarar Thony Lundberg.

Den som jobbar med att förbättra informationen och tekniken är Joakim Hultin. Han är systemförvaltare på Länstrafiken och sitter just nu vid sin dator och klurar på hur.

– Vi tittar på ett gäng olika lösningar för att skapa det som kallas "point of interest", berättar han. Då kan man söka på och få upp alla resor som går till exemeplvis sjukhuset. För det går mängder av trafik dit som inte syns i nuläget.

Nya funktioner
Funktionen "point of interest" fungerar som exempelvis i en GPS där man söker på en adress eller plats som man vill nå. Då visas allting som finns i närheten av den punkten eller platsen, istället för att man måste söka just den hållplats man vill till.

– På så vis skulle resenären se alla vägar och bussar som går till USÖ, avslutar Joakim Hultin, systemutvecklare på Länstrafiken i Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista