Tre män frias för misstänkt våldtäkt mot fjortonåring i Kumla

Alla de tre män som åtalats för att ha våldtagit en 14-årig flicka i Kumla i höstas friades i dag av Örebro tingsrätt.

En av männen sa under rättegången att han hade haft sex med flickan men att han trodde att hon fyllt 15, och tingsrätten tror på hans förklaring.

De andra två männen har hela tiden nekat till brott, och tingsrätten tycker inte att det kan bevisas att flickans uppgifter om att hon blivit våldtagen stämmer. Det var en söndagkväll i november som den 14-åriga flickan träffade några killar ute på stan i Kumla.

Flickan var bekant med en av killarna och följde med dem till en lägenhet där en av dem bor. I lägenheten fanns sammanlagt sex män, och enligt flickan hade fyra av dem sex med henne fast hon inte ville.

Tingsrätten tycker alltså att det är bevisat att hon blev utsatt för övergrepp, och skriver också i domen att de åtalade männens berättelser inte går ihop.

Men tingsrätten friar ändå allihop eftersom det inte går att reda ut vem som gjorde vad, bland annat på grund av att polisen inte lyckats identifiera en av männen.

En av de åtalade männen döms ändå till ett års fängelse av tingsrätten i dag, men det är för brott vid andra tillfällen som rån och rattfylleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista