Delade meningar om delade turer

1:13 min

Inom äldreomsorgen i Laxå är de delade turerna frivilliga och där vill man behålla de delade turerna om man får välja när man ska ha dem.

För undersköterskan Katarina Pettersson om jobbar inom äldreomsorgen i Laxå är möjligheterna att välja delade turer bra. Hon är ensamstående och har barnen varannan vecka:

– Då kan jag välja att arbeta många delade turer de veckor som jag inte har killarna. så har jag hela eftermiddagarna de veckor jag har dem som jag kan vara hemma och vara bullmamma och göra läxor.

Hon tycker inte att det känns bra att ta bort de delade turerna ett krav som hennes fackförbund Kommunal gick i strejk för förra våren. Kommunal i Örebro tycker att det är ett misslyckande att de delade turerna finns kvar och kommunstyrelsens ordförande i Örebro, Lena Baastad (S), lovade att de delade turerna skulle försvinna 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista