Gruppen Alcazar och Anton Ewald gick vidare direkt i fjärde delfinalen. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Melodifestival special

Fjärde deltävlingen "hade det bästa startfältet"

2:06 min

P4 Örebros schlagerexpert Thomas Johansson var rätt nöjd med startfältet i den sista deltävlingen, och att hans favoriter vann. 

– Alcazar, mina absoluta favoriter, hade en spektakulär entré, massor med glädje och jag ville bara spontandansa hemma i vardagsrummet. Detta är Eurovisionsmaterial - tro mig!

Andra artister som inte föll Thomas i smaken var t ex Linda Bengtsing med låten "Ta mig" som inte tog sig vidare.

– Hon försökte sig på en ny stil och det gick ju inte hem, kan man säga. Kan det vara så att folk hade väntat sig något helt annat? Eller var låten helt enkelt inte tillräckligt bra? Jag tycker att det är lite jobbigt att hon blir så övertaggad så att det nästan blir parodi.

– Men det var lite kul att se före detta Hallsbergskillen Robert van der Zwan i Lindas kör.

Även i den här sista deltävlingen fick programledarnas manus underkänt. Thomas konstaterar att manuset tydligen inte kommer att bli bättre.

– Det var flera tillfällen när det passade bra att göra annat - som när programledarna framförde en låt till exempel - då gav jag upp och gick ut med soporna... 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista