Storgosedjuret Findus vakade över gosedjuren som sov på Hallsbergs bibliotek. Foto: Hallsbergs bibliotek.

Gosedjur övernattade själva på biblioteket i Hallsberg

2:48 min

Ett antal gosedjur i Hallsberg övernattade på biblioteket i helgen. När barnen dagen efter hämtade sina gosedjur fick de veta att de hade en upplevelserik natt. 

Det var natten mellan fredag och lördag som gosedjuren alldeles själva fick vara med om ett äventyr på Hallsbergs bibliotek. Sara Rothstrand, kultursekreterare i Hallsbergs kommun berättade i P4 Morgon hur natten hade varit.

– Jag var ju inte där själv, det är ju inga människor på biblioteket på natten. Men vi fick rapport av vårat stora gosedjur Findus, som tog hand om alla gosedjur på natten.

Findus tog en massa bilder som bland annat berättade att gosedjuren provade på att låna ut böcker, såg på film och busade en del. 

– De hade race med bokvagnarna i korridoren och så sov de. Sen åt de frukost på morgonen tillsammans, berättar Sara Rothstrand.

När barnen dagen efter kom för att hämta sina gosedjur fick de varsin folder med bilder och text om vad gosedjuren varit med om på natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista