Catalina Fuentes Araya som dragit igång HBTQ föreningen på Örebro Universitet. Foto: Anna Nyström/Sveriges Radio.

Ny förening på Örebro Universitet vill bryta normerna

6:55 min

En plattform för att bättre driva HBTQ-frågorna inom den akademiska världen. Det är tanken med den nya lokalförening som bildats på Örebro Universitet i helgen.

En av frågorna för föreningen på Universitetet i Örebro är likabehandlingsplanen, säger Catalina Fuentes Araya som är en av de drivande i föreningen.

– Gå igenom den, se vad den säger, vad den inte säger. Eventuellt vad som kan förbättras och hur vi gör för att skapa förutsättningar för att alla ska vara inkluderade. 

Vad kan det vara som inte är bra i era ögon?

– Det kan vara luddiga formuleringar, kanske uteblivna formuleringar. Kanske formulerade så som att alla ska behandlas lika oavsett kön, ålder, sexualitet. Men den tar ju inte med etnicitet t ex, som också är en viktig fråga som är högaktuell i dag och som inte ska glömmas bort. Det är ett exempel på sånt som behöver förbättras, kanske specificera eller bredda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista