Jonas Karlsson, S i Örebro län. Foto: Marie Hansson/P4 Örebro.

Jonas Karlsson ställer inte upp i landstingsvalet i höst

Landstingsrådet Jonas Karlsson (S) från Örebro kommer inte ställa upp i landstingsvalet i höst. Orsaken är att han inte är nöjd med hur partikollegan och landstingsstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg Fransson arbetar.

Jonas Karlsson vill inte prata med media: 

"Jag har avsagt mig för att få slut på persondiskussionerna. Mina skäl var ganska tydlig i pressmeddelandet och har inget att tillägga."

I pressmeddelandet skriver han att det är uppenbart att Forsberg-Fransson inte accepterar den nuvarande laguppställningen, och att han inte har något intresse av att fortsätta i ytterligare fyra år i en organisation där enskilda landstingsråd inte får vara ansvariga för de områden som de är valda att sköta.

Vi har tidigare berättat om de båda socialdemokraternas ställning. Marie-Louise Forsberg Fransson är ordförande för landstingsstyrelsen, men samtidigt så är landstingsrådet Jonas Karlsson distriktsordförande för partiet.

Det gör att det blir otydligt vem av dem som bestämmer, menade Marie-Louise Forsberg Fransson i våra sändningar i november, och hon tyckte att det var problematiskt.

Jonas Karlsson var föreslagen att leda den kommande Samhällsbyggnadsnämnden i den nybildade regionen som efter årsskiftet ersätter landstinget och regionförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista