Tim Sandberg
SHL

Örebro vann med tennissiffror mot tabelltvåan Frölunda

1:29 min

Det hade kunnat vara 0-2 redan efter 30 sekunder då Frölunda rivstartade med två jättechanser, men det är psykologi i idrott då Örebro i sin första målchans gör 1-0 genom Henrik Löwdahl efter 1,34.

1-0 var även resultatet efter den första perioden som inte var helt rättvist då Frölunda hade en del målchanser, men Tim Sandberg stod i vägen hela tiden. I den andra perioden rivstartar Örebro genom att på 18 sekunder göra två mål, först Viitaluoma till 2-0 och kort därefter slog kapten Löwdahl till igen och gjorde 3-0 och nu var Frölunda tvungna att ha nästa mål. Det stod 3-0 inför den tredje perioden och redan 15 sekunder in på den så fick Frölunda chansen då Tomas Skogs blev utvisad, men Örebro spelade mycket bra i box play. I mitten på den sista perioden kom så avgörandet för Örebro gjorde först 4-0 genom OS spelaren Robin Dahlström och 29 sekunder senare gjorde Viitaluoma sitt andra mål i debuten, men han var inte nöjd ännu för efter 14,55 hade Viitaluoma gjort hattrick i sin första match för Örebro till slutresultatet 6-0. Samtliga nyförvärv gjorde väldigt bra ifrån sig i sin första match för klubben, men det är ju klart att Ville Viitaluoma sticker ut mest med sina tre mål, men samtliga visade sig vara mycket nyttiga och blir viktiga i jakten på att behålla SHL status även till kommande säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista