EU-parlamentet har också ett hus i Bryssel i landet Belgien. Där har de de flesta av sina möten. Foto: Wikimedia Commons.

13 personer från Örebro län kandiderar till EU-parlamentet

Bland de politiska partierna som idag har mandat i EU-parlamentet har Kristdemokraterna flest kandidater från Örebro län på sin vallista.   

På Kristdemokraternas lista finns fyra kandidater från Örebro län till Europaparlamentet. Partiet har ett mandat och av de över 40 personer som finns med på listan finns kandidaterna från Örebro län först på en sjunde plats.

Socialdemokraterna som har sex mandat i Europaparlamentet placerar den enda kandidaten från Örebro län näst sist på listan.

Även Moderaterna har en kandidat från Örebro län och den personen är sist på vallistan. I dag har partiet fyra mandat.

Folkpartiets kandidat från Örebro län ligger på en sjunde plats bland de drygt 40 på listan. FP har tre mandat.

Centern har en kandidat från Örebro län på listan. Den kandidaten ligger långt ner på listan, och partiet har ett mandat i parlamentet.

Vänsterpartiet som har ett mandat i EU-parlamentet har en kandidat från Örebro län på nionde plats. 

Miljöpartiet har två kandidater från Örebro län av de 40 kandidaterna som finns på listan. Partiet har idag två mandat i parlamentet.

Sammanlagt 13 av 335 kandidater till EU kommer från Örebro län från tolv partier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".