Daniel Brodin. Foto: TT
Örebro - Brynäs 1-2

Brodin sköt ÖHK till kvalserien

Seger för Brynäs borta mot Örebro, 2-1, men glädjen lördag kväll kan ha varit störst i Jönköping vars HV71 därmed slipper att tänka på kvalserien, men för Örebro är det i och med förlusten klart med elitseriekval.

Radiosportens Mikael Widerberg tar ut matchens lirare:

Örebro: Tim Wallace
Brynäs: Daniel Brodin

Förutsättningarna var givna inför den sena lördagsmatchen i SHL. Efter HV71:s fall mot Linköping lördag eftermiddag hade Örebro fortfarande en liten chans att slippa kvalserien - om man följde upp segrarna mot Frölunda och Luleå med att hemmabesegra Brynäs.

Men Gävle-laget tog ledningen mitt i första perioden genom Jesper Ollas - inte helt välmotiverat och en ledning man fick se kvitterad när Tim Wallace gjorde 1-1 efter att nye Brett Sterling åkt runt Brynäs-kassen och serverat Wallace en delikat passning.

Örebro fick sedan ett jätteläge i slutet av period två när man hade en minut i spel fem mot tre utan att kunna utnyttja det och 9.09 in i tredje perioden fick man betala priset då Daniel Brodin satte 1-2 bakom Tim Sandberg i Örebro-kassen.

Fler mål än så blev det inte. Brynäs får fortsätta fajtas om sjätteplatsen. Örebro får ta sikte på kvalserien men kunde njuta av lite lördagsgodis i det att succévärvningen Marko Anttila (20 poäng på 22 matcher) nu skrivit på för ytterligare två säsonger.

Örebro-Brynäs

Örebro-Brynäs   1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (11.51) Jesper Ollas (Ryan Gunderson) spel fem mot fyra, 1-1 (14.48) Tim Wallace (Brett Sterling).

Tredje perioden: 1-2 (9.09) Daniel Brodin (Sebastian Enterfeldt, Ryan Gunderson).

Skott: 33-24 (10-10, 13-5, 10-9).

Utv, Örebro: 2x2. Brynäs: 4x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm och Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 5 129.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista