Agneta Engvall barnsjuksköterska och Cecilia Renman Öppenvårdsbarnläkare är två som ska jobba i den nya verksamheten. Foto: Andreas Morén P4.

Landstinget satsar på öppenvårdsmottagning för barn i Örebro

"Trevligare med mindre enhet" Cecilia Renman
1:45 min

Hösten 2015 kommer Örebro läns landsting öppna en helt ny öppenvårdsmottagning för barn i Örebro, och mottagningen ska flytta in i det gamla Q-märkta jugendhuset som ligger alldeles intill USÖ som länge stått tomt och orenoverat.

Agneta Engvall barnsjuksköterska och Cecilia Renman Öppenvårdsbarnläkare är två som ska jobba i den nya verksamheten.

– Det blir bra på många sätt, ett är närheten till Universitetssjukhuset och att det ligger som en egen enhet, säger Cecilia Renman Öppenvårdsbarnläkare, som ska jobba i den nya verksamheten.

En liknade mottagning fanns i Örebro på Hamnplan på 90-talet, men lades ner när Landstinget skulle spara pengar och flyttades in på sjukhusets barn och ungdomsklinik.

Den nya öppenvårdsmottagningen är en nysatsning och kommer göra att Barn och Ungdomskliniken nu blir mindre trångbodda, och minska arbetsbelastningen något. Mottagningen kommer alltså jobba med planerad vård på dagtid.

Att den nya mottagningen kommer att ligga så nära USÖ är bra på flera sätt, säger Cicilia Renman Öppenvårdsbarnläkare som bland annat nämner att en egen enhet och kan drivas mer effektivt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".