Helena Paparizou och Linus Svenning går vidare från Andra chansen till finalen i Melodifestivalen. Foto: Janerik Henriksson/TT.
Melodifestival special

I Andra chansen gick "favoriten" vidare

2:51 min

P4 Örebros egen schlagerexpert Thomas Johanson jublade när det blev klart att hans absoluta favorit Helena Paparizou tog sig till finalen.

– Ni får förlåta att jag är lite tjatig, men jag bara måste få flippa Helena Paparizou i dag igen. Hon bara skulle vara i final och jag blev så himla glad så jag skrek rätt ut när hon gick vidare. Det säger P4 Örebros egen schlagerexpert Thomas Johansson efter Andra chansen i lördags.

– Och nu hoppas jag att hon får en riktigt bra placering på lördag.

Thomas är alltså rätt nöjd med hur startfältet till den stora finalen blev. Och överlag är han mer förtjust i år än förra året.

Veckans stora flopp är röstningsskandalen.

– Det är inte bra för tävlingens trovärdighet att det finns såna där röstningsrobotar som kan mixtra med utgången i tävlingen. Och oavsett vad Christer Björkman säger så är det här både fusk och oetiskt. Det är folkets röster som ska gå vidare och inget annat.

Nu är det knappt en vecka kvar till den stora finalen i Friends Arena i Stockholm, och det ska bli intressant att se vem han tror ska vinna tävlingen. Det har visat sig att Thomas nästan alltid har rätt när han tippat vinnarna.

– Man kan väl ungefär tänka sig vilka bidrag det kommer att handla om i slutstriden, men jag tänker inte tippa idag utan jag suger lite på den karamellen.

På fredag får vi veta vad P4 Örebros schlagerexpert tror om utgången. Då delger han sina tankar om vem som vinner årets tävling. Dessutom listar han sina tio favoriter i årets Melodifestival.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista