Annika Lindberg har en liten aning om yoga. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio

I yogan hittade Annika sig själv - nu finns hennes liv i bokformat

"Jag är mera jag idag än vad jag var tidigare"
23 min

För 14 år sedan började Annika Lindberg med yoga - en livsstil som kom att hjälpa henne med sina fem diskbråck och är idag ett fundament där hon hämtar sin kraft och något hon lutar sig mot.

– Det är svårt att beskriva begreppet yoga, förklarar författare Annika Lindberg. Men det är samtidigt viktigt att försöka sätta ord på det man sysslar med.

Yogan bygger egentligen på åtta delar. Där finns bland annat delen med de fysiska rörelserna, som vi idag slarvigt kallar yoga, men också sju andra delar då yogan är en hel livsfilosofi.

– I dagens samhälle är begreppet yoga ofta missförstått och relateras enbart till de fysiska rörelserna, förklarar Annika. Men det är väldigt slarvigt och begreppet yoga kan bli väldigt urvattnat.

Förrutom rörelserna är det också viktigt att ta med delar som hur man ser på andra, hur man ser på sig själv så väl som andningsövningar, meditiation och koncentration.

– Yogan är fundamentet som jag står på, lutar mig emot och hämtar ming kraft i, samtidigt som den också utmanar mig ganska mycket.

Annika Lindberg har nu skrivit boken "En aning om yoga" om sitt liv, om livsstilen yoga och om samhällets syn på livsstilen.

– Jag har skrivit en bok som jag själv hade velat läsa när jag började med yoga för 14 år sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".