Mattias Jägerskog, grundare av Skjutsgruppen. (Arkivbild) Foto: Åsa Björnerbäck/Sveriges Radio

Skjutsgruppen ska hjälpa pendlare i hela landet

13 min

Skjutsgruppen, med ursprung i Örebro, håller just nu på och utvecklar en pendlingstjänst tillsammans med Länsstyrelsen. Tanken är att var man än bor så ska man kunna hitta någon att samåka med.

Skjutsgruppen är en ideell samåkningsrörelse som använder sig av de sociala nätverken för att hitta och ha kontakt med varandra. Skjutsgruppen som startade 2007 i Örebro har vuxit och har numera 40 000 medlemmar i hela Sverige och även i andra länder. Mattias Jägerskog, ordförande i föreningen var den som en gång i tiden startade det hela.

Just nu utvecklar föreningen ett pendlingstjänst tillsammans med Länsstyrelsen.

– Projektet utgår från två pilotbyar just nu - Bredsjö och Viker. Och vi bygger en pendlingstjänst som kommer att släppas för alla i hela landet. Tanken är att alla som vill, och var man än bor i landet, så ska man kunna använda sig av tjänsten.

Umeå och Örnsköldsvik med kringkommuner blev inspirerade av projektet och har hängt på. Den 28 april släpps den nya tjänsten så att den kan användas i hela landet.

– Håll utkik efter den 28 april alla Öreboare, så kan ni få komma på releasefest på Länsstyrelsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista