1 av 3
Polisen undersöker ett misstänkt mord utanför Kumla. Foto: Gabriel Stenström /SR
2 av 3
Polisen undersöker ett misstänkt mord. Foto: Gabriel Stenström /SR
3 av 3
Misstänkt mord utanför Kumla. Foto: Gabriel Stenström /SR

Tre anhållna för kvinnomordet i Sydnärke

1:27 min

Polisen säger nu att kvinnomordet igår kväll inträffade i Askersund och inte i Kumla som tidigare uppgetts. Ytterligare två personer, två unga män, båda i 24-årsåldern, har anhållits för inblandningen i mordet på en ung kvinna i går kväll. De är misstänkta för medhjälp till mord, enligt Mats Nylén på Örebropolisen.

(Uppdaterad 13:38) Sedan tidigare är en 25-årig kvinna anhållen misstänkt för inblandning i mordet.

Den mordmisstänkta kvinnan är skriven i Kumla, på samma adress som en av de två män som misstänks för medhjälp. Den tredje anhållna personen bor i Askersund, framgår av framställningarna om förordnande av offentlig försvarare som lämnats till tingsrätten.

De tre misstänkta och brottsoffret kände varandra, men mer än så vill förundersökningsledaren inte offentliggöra. Brottsoffret är i samma ålder som de misstänkta.

Polisen fick larm om det misstänkta mordet vid 21.30-tiden på onsdagskvällen, och när de kom till platsen kunde de konstatera att en kvinna dödats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista