Världens barn

Biljetterna är släppta - Gala för Världens barn på Conventum i Örebro

Nu kan du köpa biljetter till Örebros egen Gala för de utsatta barnen runt om i världen. Det kommer att bjudas på en härlig blandning av rockabilly, pop, schlager, visa, körsång och dragshow.

 

På Galan uppträder Eva Eastwood, Fashion Pack, IIDA, Hansam, Skyscrapers och Mohlavyr. Alla med anknytning till Örebro län. Dessutom deltar en barnkör från Örebro kulturskola.

Inträdet på 100 kronor för vuxna och 50 kronor för barn/ungdom (upp till 16 år), går oavkortat till insamlingen, och artisterna ställer upp gratis.

Förköp  av biljetter:
Sveriges Radio Örebro, Västra Bangatan 15, Örebro (mån-fre kl 9-16).
Röda korset Kupan, Nygatan 36, Örebro (mån-fre kl 10-18, lör 11-15). 
Erikshjälpen, Åbyvägen 1, Örebro (ons kl 12-18, lör kl 10-14).

Biljetter kommer även att säljas på Gala-kvällen från klockan 18.00 på Conventum Kongress (vi reserverar oss för slutförsäljning)   

Galan den 30 september på Conventum Kongress arrangeras i ett samarbete med Världens barn.

Programledare är P4 Örebros Madde Klippel och Matias Holm. Radioapan kommer förstås också att finnas på plats.

Radiohjälpens insamling Världens barn är Sveriges största kampanj för insamling av bistånd till utsatta barn runt om i världen. Insamlingen är unik eftersom den är ett samarbete mellan Radiohjälpen och 21 humanitära organisationer, Sveriges Radio, SVT och ett stort antal skolor, föreningar och privatpersoner runt om i landet.  

Förra året lyckades P4 Örebro tillsammans med lyssnarna samla in drygt 148 000 kronor - i år hoppas vi få in ännu mer pengar till de mest utsatta barnen i världen. Kom till Galan och ge ditt bidrag till Världens barn!

Läs mer om artisterna på Galan:

Eva Eastwood - Rockabilly-artist som både synts på Allsång på Skansen och nu senast som gäst hos Brolle.

IIDA - Artisten IIDA kommer ursprungligen från Hallsberg, men bor numera i Stockholm. "Life will kill you" nådde en första plats på iTunes försäljningslista 2013.

Hansam - sexmannabandet Hansam bildades 2008 och har idag spelningar runt om i Norden. Har tagit sig in på Digilistan två gånger med sina svenska texter.

Skyscraper - i Lilla Melodifestivalen 2014 kunde vi se Skyscraper, med Lindesbergsonen Andreas Palm, med låten "Här är vi nu". Släpper snart sin första skiva.

Mohlavyr - den mångsidiga artisten Mohlavyr bjuder på stämningsfull vispop och instrument som dragspel och cello finns ofta med i hennes repertoar. Nu aktuell med föreställningen "Ingen typisk militär".

Fashion Pack - är dragshowgruppen som slår publikrekord efter publikrekord på sina shower. 2009 vann gruppen pris på Gaygalan.  

Örebro kulturskola - har en bred verksamhet för barn och ungdomar i Örebro kommun. En av kulturskolans körer uppträder på Galan.     

Läs mer om Världens barn