Öbo tömde Emmas förråd utan att kontakta henne först

0:54 min

När Örebrotjejen Emma Hedlund kom hem efter ett års utrikesstudier hade Öbo tagit alla alla hennes saker ur hennes förråd. Arvegods, foton, betyg och instrument – allt var borta.

Under tiden Emma Hedlund från Örebro var i Brasilien i ett år och studerade hade hon sin studentlägenhet vid Örebro universitet uthyrd.

Hyresvärden Örebrobostäder hade godkänt att hon hyrde ut lägenheten i andra hand. Under tiden magasinerade Emma Hedlund sina ägodelar i lägenhetens förråd.

Men Öbo tömde förrådet på alla hennes saker medan Emma Hedlund var utomlands – utan att kontakta henne eller hennes föräldrar. Enda informationen var en lapp i brevlådan, men hyresgästen som bodde i Emmas lägenhet såg inte den.

– Alltså de har helt enkelt skitit att ens försöka få tag i den som äger alla de här grejorna utan bara slängt allt utan att tänka efter överhuvudtaget, säger Emma Hedlund om Öbo.

– Hade de velat få tag i mig hade det varit hur lätt som helst. De hade kontaktuppgifter, de hade min mejl och information till mina föräldrar.

Vad saknar du mest?
– Jag hade sparat grejor i hur många år som helst, en fiol som jag ärvt av morfars far, en gitarr en mandolin, foton, betygspapper med mera. Och all musik jag någonsin spelat är borta för jag hade noterna där.

Vad händer nu?
– Örebrobostäder är ett miljardföretag, det kan inte vara jättesvårt för dem att inse när de har gjort fel, jag hoppas de ger mig ersättning och ändrar sin policy så ingen behöver vara med om det här igen. 

Reporter: Andreas Morén i P4 Morgon.