Emma Hedlunds saker inte slängda

1:20 min

Emma Hedlunds ägodelar i förrådet är inte borta. Det säger Per Åberg, som är bostadschef på Örebrobostäder, Öbo, till P4 Örebro nu på förmiddagen.
– Enligt de uppgifter jag har så finns flera av de föremålen som vi har sparat, så de finns hos oss, säger han.

– Vi behöver tömma förråden ibland, och är det något av värde så sparar vi det och kontaktar hyresgästen för att den ska få tillbaka sakerna, säger Per Åberg på Örebrobostäder.

- Vi ska träffa Emma i morgon och gå igenom vad som saknas. Vi har rutiner för detta, men vi måste hinna gå tillbaka och se vad som saknas.

Under tiden Emma Hedlund från Örebro var i Brasilien i ett år och studerade hade hon sin studentlägenhet vid Örebro universitet uthyrd.

Hyresvärden Örebrobostäder hade godkänt att hon hyrde ut lägenheten i andra hand. Under tiden magasinerade Emma Hedlund sina ägodelar i lägenhetens förråd.

Men Öbo tömde förrådet medan Emma Hedlund var utomlands - utan att kontakta henne eller hennes föräldrar. Enda informationen var en lapp i brevlådan, men hyresgästen som bodde i Emmas lägenhet såg inte den.

– Hade de velat få tag i mig hade det varit hur lätt som helst. De hade kontaktuppgifter, de hade min mejl och information till mina föräldrar.

Vad saknar du mest?
– Jag hade sparat grejor i hur många år som helst, en fiol som jag ärvt av morfars far, en gitarr en mandolin, foton, betygspapper med mera. Och all musik jag någonsin spelat är borta för jag hade noterna där.