Sverigedemokrat i Hallsberg önskade livet ur Mona Sahlin

Sverigedemokraten Elin Jensen från Örebro län önskade livet ur socialdemokraten Mona Sahlin i ett Facebookinlägg. Det skriver tidningen Expo.

Elin Jensen sitter i kommunfullmäktige i Hallsberg och är ersättare i kommunstyrelsen.

– Detta var ett dåligt skämt som cirkulerade på Facebook och i sociala medier för fyra år sedan. Jag kopierade texten från någon annan på Facebook, och satte den på min sida för fyra år sedan. Det var många som hade den på sina sidor då. Jag har inga kommentarer om det idag, skriver Elin Jensen i en mejlkommentar till P4 Örebro.

Anders Svahn är ordförande i kommunstyrelsen i Hallsberg och socialdemokrat. Han reagerar kraftigt på tidningen Expos uppgifter.

– Det är ett allvarligt övertramp att önska livet ur en politisk ledare. Det väcker oroliga känslor i Hallsberg där vi sitter i samma lokaler som Elin Jensen, säger Anders Svahn till P4 Örebro.

Även Jonas Millard, som är distriktsordförande för Sverigedemokraterna och ledamot i kommunfullmäktige i Örebro, förekommer i Expos granskning. Millard ska enligt Expo ha gillat Elin Jensens inlägg på Facebook.

– Jag kommer inte ihåg, det var fyra år sedan, det var något som snurrade runt. Jag önskar inte livet ur någon, säger Jonas Millard till P4 Örebro, men vill inte kommentera frågan mer utförligt.
Andreas Svahn säger nu till P4 Örebro att framförallt Elin Jensen borde ta konsekvenserna av sitt inlägg på Facebook, som enligt Expo skrevs nionde september 2010, alltså före förra gångens kommunalval.

– Jag utgår från att hon lämnar sina uppdrag omedelbart, säger Andreas Svahn, säger Anders Svahn.