AMERIKANSK FOTBOLL

Finalförlust för Örebro Black Knights igen

1:01 min

Örebro Black Knights fick ingen revansch på fjolårets finalförlust mot Carlstad Crusaders. Även årets final slutade med förlust, 9-49 i en match där Örebro hängde bra med fram till sista delen av den andra quartern då Carlstad med två touchdowns gick fram till 28-9.

Försvarskuggen i Carlstad Crusaders, Olof Flemström stod för två touchdowns i segern där Örebros quarterback Joe Clancy kastade bort tre bollar med Carlstadpoäng som följd. Anders Hermodsson, quarterback i landslaget och Carlstad stod för en stark insats och ledde laget till femte raka titeln.

– Laget har varit fantastiskt under hela säsongen. Alla har lagt ner mycket tid på detta, folk har betalat för att kunna spela. Vi visste att vi var det bättre laget även om det var lite nervöst i början, säger Hermodsson till Radiosporten.

”Det är inte som i fjollboll”

Örebro inledde bra. Men ju längre matchen led desto mer led laget i den tuffa finalen.

– Vi har matchen i den första perioden. En väldigt bra känsla i laget. Sen går några saker fel. Jag vet inte vad som händer men Carlstad har vinnarhjärta och det är vad som avgör.  Det är fotboll. Det är en match som gäller. De bästa är de som vinner. Det är inte som i fjollboll där du har flera matcher på dig. Carlstad var värda det här, säger Örebros Johan Stål till Radiosporten. 

Carlstads rutinerade landslagsman Christian Forsman ser fram emot nya utmaningar med laget efter finalsegern.

– Jag måste lyfta fram vårt försvar som gör 18 poäng i matchen, det är helt otroligt bra. Nu lockar Europaspel och vi vill ha en Europatitel igen.