Hallsbergs kommun kommer styras av Socialdemokratera och Miljöpartiet. Andreas Svahn (S) Lotta Öhlund (MP) och Andreas Tranderyd (MP). Foto: Andreas Ericson P4 Örebro.

S och MP kommer styra Hallsbergs kommun

1:49 min

Socialdemokraterna i Hallsberg kommer att styra kommunen ihop med Miljöpartiet, det blev klart i dag.

– Vi kommer att få igenom våran politik på någon punkt kanske vi måste kompromissa men det här kommer att bli en stark socialdemokratisk och miljöpartisk kommunledning, säger kommunalrådet Andreas Svahn.

Det kan alltså bli aktuellt med kohandel och kompromisser för att Socialdemokraterna och Miljöpartiet ska få igenom sin politik i Hallsberg.

Men då den senaste mandatperioden har präglats av mestadels gott samarbete mellan alla partierna så blir skillnaden kanske inte så stor.

– Vi känner oss försiktigt positiva till den här uppgörelsen, säger Lotta Öhlund som representerar Miljöpartiet.

Uppgörelsen mellan partierna blir samtidigt lite historisk då Socialdemokraterna lämnar över ordförandeposten i den nybildade drift och servicenämnden till miljöpartiet.

– Det är första gången som de här uppdragen inte besätts av socialdemokrater, säger Andreas Svahn.

Men trots att det blir ett minoritetsstyre för Socialdemokraterna och Miljöpartiet så tror även blivande oppositionsrådet moderaten Torbjörn Appelqvist att de rödgröna kommer att styra utan större problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista