Lekebergsalliansen bildar majoritet i Lekebergs kommun

1:02 min

Nu är det avgjort att Centerpartiet, moderaterna och folkpartiet kristdemokraterna bildar majoritet tillsammans med Miljöpartiet i Lekebergs kommun under kommande fyra år.

Partierna får totalt 18 av 35 mandat i kommunfullmäktige.

Centerpartisten Wendla Thorstensson blir vid årsskiftet kommunstyrelsens nya ordförande i Lekeberg. Hon är nöjd med det nya samarbetet, som går under namnet Lekebergsalliansen.

– Vi ser det som jätteberikande att vi får med ytterligare ett parti. Vi är ju vana i den här alliansen som har varit tidigare att samarbeta och ha högt i tak och det ser vi ännu mer positivt på nu, säger hon.

Och genom  det här samarbetet så har inte Sverigedemokraterna längre någon direkt vågmästarposition var det en medveten strategi?

– Ja, vi vill ju förstås styra tryggt och under ansvar och vi är överens om att en majoritet är något positivt.

Och du blir kommunstyrelsens nya ordförande i Lekeberg, vad känner du inför det?

– Det handlar om ett förtroendeuppdrag och jag fick många personkryss i valet, 23,5 procent av mitt partis röstande kryssade mig och jag känner en jätteödmjukhet för det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista