Ett fång rosor. Foto: Carolyn Kaster / Scanpix.

Fällorna du bör undvika vid första dejten

"Var dig själv"
6:06 min

Prata inte om ditt ex, undvik ekonomisnack och döm inte dejten från hens utseende är några av relationsexperten Charlotte Sanders råd.

Att det finns många olika former av dejting i dagens samhälle är något som de flesta är medveten om. Dejting på krogen, nätdejting och även dejtingprogram i TV-rutan. Men frågan är om alla varianter är lika effektiva.

– De är nog bra på sina sätt, säger relationsexperten Charlotte Sander. Dock måste man vara lite försiktig när det gäller nätet då människor kan utge sig för att vara någon annan än sig själv ibland.

Och just att vara sig själv är något av en egenskap som både Charlotte och många örebroare stämmer in i som P4 Örebro träffade på Järntorget i Örebro. En av dem är Sonny Björklund.

– Det kanske är tråkigt, men viktigt, förklarar Sonny. Förr eller senare kommer din dejt att få reda på vem du egentligen är, lika bra att vara dig själv från början.

För fler örebroares tankar kring detta, lyssna på klippet nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".