Sexuella trakasserier på arbetsplatsen. (Bilden är arrangerad) Foto: Sveriges Radio.

ENKÄT: Har du blivit sexuellt trakasserad på jobbet?

Enligt flera fackförbund väljer vissa anställda att byta jobb när de utsatts för sexuella trakasserier hellre än att ta upp problemet på arbetsplatsen. Hur skulle du göra? 

Här finns enkäten

Sexuella trakasserier sker ofta i det dolda och många som utsätts väljer att inte tala högt om det. Vi vill veta mer om sexuella trakasserier i arbetslivet. Hjälp oss gärna genom att besvara vår enkät nedan.

Sexuella trakasserier är ett vitt begrepp och handlar om ett beteende av sexuell natur som kränker den person som beteendet riktar sig till.
Det kan vara ovälkomna anspelningar, kommentarer om utseende, sexuella förslag eller oönskad fysisk kontakt. Även skämt, bilder eller en oönskad jargong kan vara sexuellt trakasserande.

Vi kan komma att använda oss av dina svar i vår rapportering. Om ingen annan överenskommelse görs mellan dig och oss används svaren anonymt.
Svara gärna nu direkt, men senast fredagen den 31 oktober.

Du kan också höra av dig direkt till Isabelle Strengbom på isabelle.strengbom@sverigesradio.se. Tack för din medverkan! Vi garanterar självklart din anonymitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".