Arkivbild Peter Samuelsson. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Oavgjort gav Degerfors "nästan" nytt kontrakt

Peter Samuelsson "Skönt att det äntligen är färdigt"
1:24 min

Degerfors fick "bara" 1-1 i näst sista omgången av superettan vilket innebär att de har sex poäng tillgodo på Öster under kvalstrecket och sex plusmål. Smålänningarna måste besegra Jönköping Södra på måndag för att ha möjlighet att passera Degerfors i tabellen som de möter i sista omgången.

Dessutom spelar GAIS som har fyra poäng upp till Degerfors mot topplaget Hammarby i den näst sista omgången vilket också borde ge lugn och ro i bruksorten, och just nu kvalplacerade Landskrona BOIS möter Ängelholm i en ödesmatch i den näst siat omgången.

Fotbollen inledningsvis på Stora Valla bjöd inte på några större shownummer och mycket kan tillskrivas den vattensjuka planen som bjöds på Stora Valla, detta trots att man hade koll på väderleken till hundra procent och täckte Stora Valla med duk redan i torsdags. Trots detta hann regnet på de fyra timmarna matchen var utan täckduk innan matchen mot Husqvarna göra gräsmattan riktigt blöt och svårmanövrerad.

Bland annat fick Andreas Holmberg rött kort efter en glidtackling där domaren missbedömde situationen  och menade att han gick med dobbarna före vilket han inte gjorde. Degerfors tog ledningen efter ett snyggt anfall där Sebastian Castro-Tello var siste man på bollen i den 30:e matchminuten och Husqvarna kvitterade i en tilltrasslad situation efter hörna där Mattias Mete blev siste man på bollen i den 37:e matchminuten.

Tre minuter senare kom det röda kortet för Andreas Holmberg och Degerfors fick alltså spela en man mindre resten av matchen.

Det byttes chanser i den andra halvleken där Sebastian Castro-Tello var oerhört nära att göra 2-1 för Degerfors men målvakten i Husqvarna, Zoran Akovic gjorde en riktig TV-räddning när han i situationen innan var helt borta och i nästa sekvens fick upp en hand och kunde styra Castro-Tellos stenhårda skott till hörna.

Husqvarna hade sedan ett riktigt bra läge när Dragan Kapcevic i fritt läge med Degerfors målvakt August Strömberg skruvade bollen i burgaveln, en chans han borde tagit vara på bättre än han gjorde.

Senare på eftermiddagen möttes Östersund och Assyriska. En match som Assyriska vann med 2-1 vilket innebär att poängen Husqvarna knep på Stora Valla inte innebar någonting då avståndet til kvalplatsen inför den sista omgången är ointagliga fyra poäng. Husqvarna får börja om i division ett nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".