Svängigt möte slutade med Örebroseger

1:45 min

Örebro vann en underhållande och match i SHL-hockeyn mot Växjö på lördagkvällen. 

Stefan Johansson avgjorde matchen med sitt 4-3-mål i slutakten. 

Bosse Magnusson tar ut matchens bästa spelare:
Örebro: Henrik Löwdahl
Växjö: Tuomas Kiiskinen

Johansson fullträff i den tredje perioden var backens första för säsongen och gav Örebro tre poäng, som tar laget upp till en fjärdeplats i SHL. Matchen slutade 5-3.

Det är ruskigt jämt i mitten av SHL-tabellen, från fjärdeplatsen ner till nionde lag skiljer bara några poäng. Örebro och Växjö är med i det getingboet och matchen på lördagskvällen var precis så jämn som tabellen visar.

Gästande Växjö gjorde matchens första mål och det såg nästan löjligt enkelt ut. Rhett Rakhshani tog några snabba skär förbi Örebroförsvaret, efter en spelvändning, och satte pucken högt bakom Henrik Lundberg i hemmakassen. Strax efter öppningsmålet gick brandlarmet i Behrn Arena.

Några byten efter det att spelet hade återupptagits kvitterade Örebro. Jared Aulin tryckte in en retur efter ett fint anfall. Publikfavoriten gjorde sin sjunde SHL-match för säsongen och hans intåg i laguppställning har fått rejäl fart på finländarna Marko Anttila och Ville Viitaluoma. Trion skapade gott om chanser mot Växjö och har fungerat bra tillsammans de senaste matcherna.

Ett oerhört vackert 2-1-mål i powerplay inledde mittakten. Förspelet andades ryskt 1980-tal och Marko Anttila kunde enkelt fixa ledningsmålet för Örebro. Knappt tre minuter senare fixade Tim Wallace 3-1.

Växjö kom tillbaka, gjorde två mål och det stod 3-3 inför slutakten.

– Vi visar bra karaktär och kommer tillbaka och fortsätter spela och tror på det vi gör. Vi låter inte målen slå ner oss.  Det tar jag med mig från den här matchen, säger Växjös Robert Rosén. 

Där var alltså hemmalaget starkast och Stefan Johansson blev matchhjälte, med sitt första mål för säsongen.

– Första gången i klubbens historia vi tar tre poäng i tre raka. Vi har marginalerna med oss, säger Örebros Henrik Löwdahl. 

Flera lag i SHL brottas med ett svalt publikintresse - så är det inte i Örebro. Behrn Arena är oftast välfylld och mot Växjö var det bra tryck på läktarna. Kul.