Pia Sundhage och Lisa Dahlkvist. Foto: Andreas Ericson/Sveriges Radio.

Sundhage hoppas på storpublik på landskampen på Behrn Arena

"Jättekul att komma hem till Örebro och få visa upp de blågula färgerna"
2:24 min

Pia Sundhage och landslaget laddar i Örebro inför matchen mot Tyskland på onsdag. Och nästa år kanske Lisa Dahlkvist återvänder till Kif Örebro.

På onsdag spelar svenska landslaget träningslandskamp mot Europamästarna Tyskland på Behrn Arena i Örebro.

– Det känns jättebra och det känns jättekul att komma hem till Örebro och få visa upp de blågula färgerna. Jag hoppas att det blir fullsatt och att vi får den tolfte spelare med oss, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Med i truppen är Kif-spelarna Marina Pettersson Engström och Elin Magnusson. Och Örebrotjejen Lisa Dahlkvist som numera spelar i Norge är också uttagen.

Nästa år kanske Lisa Dahlkvist flyttar hem från Norge och börjar spela i Kif. Hon har fört samtal med Kifs tränare Rickard Nilsson, men ingenting är klart.

– Vi får se, men det är klart att det är intressant när Kif har gjort den resa de har gjort. De ska spela i Champions Leauge och kom högt upp i tabellen i år, säger Lisa Dahlkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".