Helena Yourston fick pedagogiskt pris på Lärardagen. Foto: Andreas Ericson/Sveriges Radio.

Pedagogiskt pris delades ut på Lärardagen på Conventum

"Jag är glad för är att det här priset uppmärksammas"
1:36 min

Helena Yourston, specialpedagog inom förskolan, fick i dag pedagogiskt pris på Lärardagen på Conventum i Örebro för att hon har tagit fram ett nytt systemverktyg för pedagoger.

– Det är chockerande och väldigt, väldigt kul. Det jag är glad för är att det här priset uppmärksammas för mitt jobb är att ta tillvara på barnens perspektiv, säger specialpedagogen Helena Yourston.

Helena Yourston får priset för att hon har tagit fram nytt systemverktyg som dokumenterar verksamheten ur barnens perspektiv.

– Jag har tagit fram material som förenklar arbetet i förskolan för pedagogerna. Materialet utgår från alla våra styrdokument som lärorplanen, mycket bottnar i barnkonventionen.

– Resultatet handlar om att det blir olika i alla verksamheter för vi har olika barn, olika pedagoger och olika verksamheter, säger Helena Yourston.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".